Starten met hardlopen

Zin om te starten met hardlopen, maar niet wetend hoe hiermee te beginnen? Heb jij de motivatie en drive gevonden om een start te maken met hardlopen, en wil je in je eigen tijd en tempo hardloopdoelstellingen behalen, dan vind je hier een aantal tips en schema’s om daadwerkelijk te gaan starten. Via mooie routes die voor jouw uiteengezet zijn kun je rustig opbouwen en meteen ervaren hoe fijn het is om in de buitenlucht en natuur actief bezig te zijn met deze fijne sport!

Naast het willen starten met hardlopen is het ook fijn om meteen een aantal goede hardlooproutes te hebben die je extra stimuleren om dagelijks een rondje te maken. We hebben dan ook een aantal routes gekoppeld aan beginnersafstanden, zodat je ieder hardlooprondje een andere route kan rennen.

Een aantal tips om te starten met hardlopen:

  • Zorg voor een goede uitrusting (dat wil zeggen: goede schoenen, laat je goed adviseren en investeer hierin om blessures te voorkomen en kleed je naar de temperaturen van het weer)
  • Stel voor jezelf  haalbare doelstellingen op, leg de lat dus niet meteen te hoog
  • Bouw rustig op en houd je aan het hardloopschema om blessures te voorkomen
  • Zorg voor stimulerende muziek, dit loopt extra lekker:)  
  • Misschien niet zo gezellig, maar goed om in eerste instantie alleen te starten zodat je op je eigen tempo kan opbouwen. Zodra je wat kilometers in je benen hebt, is het natuurlijk ook hartstikke fijn om deze sport met anderen samen te doen!

Oke de eerste stappen zijn gezet! Nu is het tijd om een mooie startroute te vinden om de eerste kilometers te gaan maken.

Hier (en hieronder) vind je een aantal prachtige hardlooproutes in Utrecht ter inspiratie om te starten met hardlopen.

Veel plezier!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *