Amelisweerd en Rhijnauwen, Utrecht (5,4 KM)

Let niet zozeer op de route die ik in Amelisweerd en Rhijnauwen heb gelopen. Prachtige route, volledig verdwaald maar totaal geen straf! Mooie natuurlijke route vol afwisseling.

Deze route zit vol natuur, open velden, prachtige monumentale panden zoals Nieuw en oud Amelisweerd en heb er zelfs een hert tijdens het hardlopen gespot op deze wandel / hardlooproute. Waar vind je dit nog meer?

Over de Route

Let op! Ik ben twee keer verkeerdgelopen op de video, zal het binnenkort overdoen. Voor nu geeft het een prachtig sfeerbeeld van deze hardloop- / wandelroute.

  • Begin deze route bij Nieuw Amelisweer en loop naar rechts.
  • Zodra je bij het water komt loop je naar rechts en houd je het wat voor een kleine 1,5 km aan je linkerhand.
  • Je passeert eerst Oud Amelisweer, steekt hier over en rent door tot de tweede brug met monumentaal pand dat je tegenkomt. Dit is Rhijnauwen, hier steek je links de Brug over en loop je de poort door.
  • Je kan deze looproute nu extra lang maken door het fietspad alsmaar rechtsdoor te volgen en aan het eind pas weer de borden nieuw Amelisweerd aan te houden. (Wordt prima aangegeven)
  • Op deze video ben ik bij de tennisvelden al naar links afgeslagen. Hierdoor wat verdwaalt en wat rondjes door het bos gelopen. Waar je prachtig kan rennen en wandelen, dus geen straf en gewoon doen.
  • Welke route je neemt, houd Nieuw Amelisweerd op de bebording aan en loop hier omheen om je route rond te maken. Steek over bij de brug, loop door en je komt weer bij het begin uit.
Goede hardlooproute op video volgt snel!

Waar vind je deze wandel- / hardlooproute

Op de Fiets? Er is een groot fietsenrek voor N. Amelisweerd te vinden. LET OP: Fietsen in dit gebied is verboden en wordt beboet.
Auto? Er is parkeergelegenheid langs Koningsweg 5. 
Bushalte Koningsweg, voor bus 41 uit Utrecht.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *