Het Zandpad langs de Vecht Utrecht (6 KM)

De route staat in Runkeeper wel bekend als de ‘hoerenloper’. Refererend aan het feit dat er vroeger bordeel-boten langs het zandpad in het water lagen. Een run deels door de stad (bijna Utrecht centrum!) en deels door volledig bebosd buitengebied, continue langs het water. Heerlijk!

 

Het Zandpad is eigenlijk maar een klein gedeelte van deze mooie route langs de Vecht in Utrecht. Beginnend in het Noorden van Oud-Zuilen ren je eerst richting centrum (of andersom) om vervolgens langs de Vecht door te rennen naar de Franciscusdreef in Overvecht, over te steken en terug te keren! Een natuur- en city-run in 1! 

Deze run niet lang genoeg? Verleng door deze hardlooproute er bij te plakken!

Stap voor stap hardlooproute

  • Vanaf de Geuzenlaan houd je de Vecht links van je en ren je deze route eerst richting centrum.
  • Je rent nu in het stadse gedeelte en kan eigenlijk iedere brug oversteken om terug te gaan. Voor 6KM ren je tot de Draaiweg, wil je verder? Ren dan over de sluispoorten aan de Weerdsingel (leuk om te zien!).
  • Je rent tot aan het Zandpad door Lauwerecht. Een rustige woonwijk in Utrecht. Hierna ren je langs de vecht in heerlijk groen gebied langs de vele woonboten.
  • Bij de Fransicusdreef steek je de Vecht weer over. Ren over het fietspad terug door de bebossing. Let er bij de Scouting van Zuilen op dat je hier omheen loopt, anders loopt het pad dood en moet je een klein stuk terug.

Waar ligt deze hardlooproute?

Parkeren kan aan de Geuzenlaan in Utrecht. Of je kunt gebruik maken van bus 11 – 32 uitstappen bij Halte van Hoornekade aan de Marnixlaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *