Oud Zuilen langs de vecht (6,5 KM)

Oud Zuilen langs de Vecht is een prachtige hardlooproute in Utrecht. Kilometers langs het water, door parken, het prachtige dorp Oud Zuilen en langs natuurgebied.

Deze heerlijk ontspannen hardlooproute ligt in het Noorden van Utrecht tussen Zuilen (Utrecht) en het dorp Oud Zuilen. Een mooie route midden in de natuur.

Route stap voor stap

  • De start van de route staat aangegeven en begint rechts naast de poort naar de Springertuin. Loop tot aan het water en sla rechts af langs het water.
  • Volg de route langs het water. (Let op: de route wordt ook aangegeven met de belettering op de lantaarnpalen, zie fotos)
  • Ren door tot je bij de tweede brug komt (Marnixlaan). Steek hier over en loop weer terug over het Zandpad (water aan je linkerhand)
  • Als je wederom voorbij de eerste brug komt (de brug waar je net onderdoor bent gelopen), kun je hier na 400 meter veld, rechts het natuurgebied van Zuilen in lopen, mocht je een kleine 1,5 km verder willen lopen. Zo niet loop je lekker langs het natuurgebied.
  • Zodra je Oud-Zuilen binnenloopt zie je een oude ophaalbrug, sla hier af naar links en ga direct na de brug weer naar links het park Groenhoven in.
  • Loop door en houd links aan. Je steekt nog een klein watertje over. Op het laatst van deze hardlooproute kom je bij de Parel van Zuilen uit. Dit ligt op de kop van het Springerpark.

Waar vind je deze route?

Navigeer naar de Springertuin, aan de Burgemeester Norbruislaan in Utrecht. Je kunt hier gratis parkeren. Bus 4,5,27,32 halte de Bazelstraat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *