Singelloop in Utrecht (5,8KM)

Voor wie in Utrecht woont en regelmatig hardloopt: deze hardlooproute moet je kennen. De Singelloop is een prachtige route rondom het stadshart van Utrecht. Ondanks dat je midden in het centrum zit, loop je continue langs water en groen. Prachtig!

De Singelloop is een zeer bekende route in Utrecht. Er is ook een jaarlijkse 5 en 10KM hardloopwedstrijd die deze route (deels) aandoet. De Singel komt voort uit de oude Stadsbuitengrachten van de oude binnenstad van Utrecht. Aangelegd als verdedigingswerk in de twaalfde eeuw en nog bijna volledig intact(bron).

Hardlooproute stap voor stap

  • We beginnen onze route aan het begin van de Straatweg (kruising met Weerdsingel WS) en lopen tegen de klok in met de gracht aan de linkerhand.
  • Je kan over het onverharde grindpad bijna tot aan het stationsgebied lopen. 
  • Je kunt nu parallel aan Catherijnesingel langs de drukke weg naar het eerste stuk singel lopen (de gracht is hier nog onderbroken) of je loopt dwars door het Centrum over Vredenburg / Mariaplaats.
  • Na dit stuk is het bijna uitsluitend park, groen en langs de mooie grachten (inmiddels aan je rechterhand houden) over onverhard looppad. Blijf dit pad volgen.
  • Je buigt af naar links en komt uit bij Ledif erf, hier steek je over (tolsteegbrug) en loopt recht langs Lois Hardloper Complex het Park weer in met de gracht aan je rechterhand.
  • Blijf het pad volgen, buig links af dwars door Park Servaasbolwerk en vervolgens door Park Lepelenburg.
  • Steek bij de Stadschouwburg de weg over, houdt de gracht aan je rechterhand maar steek bij de Wittenvrouwenstraat over en loop hier verder met de gracht aan je Linkerhand.
  • Blijf dit volgen, je komt op een gegeven moment uit bij de Weerdsluis (zie foto), steek over en je loopt weer op de Weerdsingel WS.

Waar vind je deze hardlooproute

Deze hardlooproute loop dwars door het Centrum. Een goed punt om te starten is het begin van de Amsterdamsestraatweg / Weerdsingel Westzijde. Goed bereikbaar met bus, fiets of auto (parkeergelegenheid, wel betaald).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *