De herfst is begonnen en dat betekent tijd voor het pompoen seizoen!

Vandaag dan ook op het menu: Pompoensoep

Met deze verse ingeredienten zet je in no time deze lekkere pompoensoep op tafel. Ideaal om meteen een goede lading groenten binnen te krijgen. Deze soep is goed vullend en kan dus ook als (hoofd)maaltijd gegeten worden!

 

Wat heb je nodig?

Voor ca 6 koppen soep

  • 1 aardappel
  • 950 g pompoen
  • 1 spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • 1,2 l water

Overige benodigheden:

  • Blender/ keukenmachine
  • Soeppan

Zo maak je het:

  • Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes
  • Schil de aardappel en snijd ook deze in blokjes
  • Snijd de uien, de knoflook en het rode pepertje (vergeet niet de zaadjes te verwijderen!)
  • Verhit de olijfolie en fruit de pompoen en ui in de pan circa 4 minuten
  • Voeg het pepertje en de knoflook toe
  • Doe vervolgens 1,2 liter water, de bouillonblokjes en de aardappel erbij en laat dit alles 15 minuten koken
  • Ten slotte pureer je de soep in de blender tot een glad geheel en voeg je de peper & zout toe

In ongeveer 40 minuten heb je dit (herfst)gerecht klaar om lekker van te gaan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *