Gazpacho

Zin in een lekker luchtig en fris soepje, als lunchgerecht of als voorgerechtje? Probeer deze smaakvolle zelfgemaakte gazpacho dan!

Deze soep vindt zijn oorsprong in Spanje en zit boordevol met verse rauwe groenten en is vegan proof.

Benieuwd naar het recept?

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur koelen in koelkast


    Overige benodigdheden:

  • Blender

    Welke boodschappen heb je nodig?

  • 1 rode paprika en 1 groene paprika
  • 750 gram verse tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 zoetzure augurken
  • Halve komkommer
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 el olijfolie
  • Flinke snuf peper


    Hoe dit recept te maken?

  • Snijd de rode en groene paprika in kleine stukjes.
  • Snijd vervolgens de tomaten in stukjes evenals de rode ui, komkommer en de augurken.
  • Doe de tomaten, tomatenpuree en stukjes rode paprika in de blender en pureer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe indien de soep te dik is.
  • Voeg vervolgens de stukjes augurk, rode ui, komkommer en olijfolie toe aan de blender en pureer nogmaals tot een gladde substantie.
  • Tenslotte breng je de soep verder op smaak met een flinke snuf peper en zet je de soep een uur in de koelkast, zodat het een lekker fris soepje wordt.
  • Schenk de gazpacho in een soepkom en garneer de soep met nog wat opzij gehouden groene & rode paprika stukjes en verse bladpeterselie.
  • Serveer de soep met een stokbroodje of kaasstengel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *