Quiche met zalm en verse asperges

Aspergetijd!!

Houd je van asperges? Dan kun je van eind april tot eind juni genieten van deze healthy groente die in veel verschillende gerechten is te variëren. Vandaag op het menu: Hartige zalmquiche met asperges!

Benieuwd naar het recept?

Tip: deze Quiche zalm & asperges is gemaakt met boodschappen uit Plattelandswinkel De Haarse Gaard!

Welke boodschappen heb je nodig?

  • Pakjes bladerdeeg
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram gerookte zalm
  • 150 ml kookroom
  • 7 á 8 witte asperges
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • Peper


    Overige benodigdheden:

  • Quichevorm
  • Pan
Ingedienten voor Quiche met zalm en asperges

Hoe dit lekkere recept te maken?

  • Vet allereerst de quichevorm in met olijfolie. Verdeel vervolgens de bladerdeeg over de quichevorm en prik gaatjes in het bladerdeeg. Zet de quiche in de koelkast, zodat het deeg stevig blijft.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook ondertussen de asperges in 5 á 6 minuten gaar. Giet de asperges af en laat deze even afkoelen.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
  • Bak de spinazie met wat olijfolie in de pan totdat deze geslonken is.
  • Roer de kookroom samen met de eieren door elkaar en voeg peper en wat geraspte kaas toe aan dit mengsel.
  • Snijd de asperges in stukjes (1 asperge in ongeveer 4 gelijke stukken snijden) en verdeel de aspergestukjes over de deegbodem.
  • Strooi de rauwe zalmstukjes over de asperges en verdeel vervolgens de spinazie over de zalm.
  • Tot slot giet je het ei-mengsel eroverheen en topt het geheel af met nog wat extra geraspte kaas.
  • Zet de quiche 25 á 30 minuten in de oven. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *